Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 克 水 (蒸煮用)
- 40 克 大麥 ,洗淨,瀝乾
- 200 克 白米 ,洗淨,瀝乾
- 300 克 新鮮山藥 ,去皮,切塊(約3公分)
- 100 克 高湯
- 1 顆 蛋黃
- 醬油 ,少許
- 海苔 (粉狀或絲狀),少許 (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2542.3 kJ / 608.2 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 123.3 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Błonnik
- 5.6 g