Urządzenia i Akcesoria
Meringue Topped Mince Pies
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
12 portions
Składniki
Pastry
-
plain flour plus extra for dusting200 g
-
unsalted butter cold, diced100 g
-
golden caster sugar20 g
-
fine sea salt1 pinch
-
large egg1
Filling and Meringue
-
fruit mincemeat250 g
-
golden caster sugar150 g
-
egg whites from large eggs4
-
fine sea salt1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
3 g
Kalorie
1052 kJ /
252 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Węglowodany
40.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Whole Orange Cake with Spiced Syrup
2 godz. 20 min
Chocolate Orange Mousse
2 godz. 20 min
Orange Burst Biscuits
2 godz. 10 min
Pork Stuffing Balls
1 godz. 5 min
Peach Pavlova
5 godz. 30 min
Lemon and Poppy Seed Battenberg Cake
1 godz. 45 min
Rhubarb Crumble
55 min
Mini Eccles Cakes with Potted Stilton
3 godz. 40 min
Lemon curd
1 godz.
Crab Tart
2 godz. 30 min
Mince Pies
1 godz. 10 min
Berry Christmas Pavlova Wreath
3 godz. 30 min