Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 200 g plain flour, plus extra for dusting
- 100 g unsalted butter, cold, diced
- 20 g golden caster sugar
- 1 pinch fine sea salt
- 1 large egg
Filling and Meringue
- 250 g fruit mincemeat
- 150 g golden caster sugar
- 4 egg whites, from large eggs
- 1 pinch fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1052 kJ / 252 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
Alternatywne przepisy
Victoria Sponge
1 Std. 10 Min
Sweet Shortcrust Pastry
1 Std. 50 Min
Seville Orange Curd
40 Min
Millionaire's Chocolate Tart
2 Std. 20 Min
Bakewell Tart
1 Std. 50 Min
Walnut Scones
30 Min
Shortcrust pastry
5 dk
Lemon Meringue Pie
2h 30min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 Std.
Chocolate Bread 'N Butter Pudding
1 Std. 25 Min
Clementine and Poppy Seed Buttermilk Scones
30 Min
Lavender Shortbread
1 Std.