Urządzenia i Akcesoria
Meringue Topped Mince Pies
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
12 portions
Składniki
Pastry
-
plain flour plus extra for dusting200 g
-
unsalted butter cold, diced100 g
-
golden caster sugar20 g
-
fine sea salt1 pinch
-
large egg1
Filling and Meringue
-
fruit mincemeat250 g
-
golden caster sugar150 g
-
egg whites from large eggs4
-
fine sea salt1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
3 g
Kalorie
1052 kJ /
252 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Węglowodany
40.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Profiteroles
2 Std. 15 Min
Orange Burst Biscuits
2 Std. 10 Min
Persian Flatbread with Herb and Walnut Dip
2 Std. 35 Min
Eton Mess Parfait with a Fresh Berry Sauce
9 Std.
Pork Stuffing Balls
1 Std. 5 Min
Shortcrust Pastry
5 Min
Summer Pudding
8 Std. 30 Min
Custard
15 Min
Bread Sauce
1 Std. 25 Min
Lemon Meringue Pie
2 Std. 30 Min
Chocolate mousse
3 Std. 20 Min
Victoria Sponge
1 Std. 10 Min