Urządzenia i Akcesoria
Rhubarb and Ginger Tart
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 portions
Składniki
-
ginger cake sliced (1 cm)200 g
-
plain flour plus extra for dusting300 g
-
unsalted butter cold, diced150 g
-
water20 - 40 g
-
caster sugar1 tsp
-
fine sea salt1 pinch
-
brown sugar150 g
-
rhubarb peeled, cut in pieces (2 cm)500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
74.4 mg
Białko
5.8 g
Kalorie
1828.9 kJ /
437.1 kcal
Tłuszcz
18.7 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Węglowodany
62.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mince Pie Ice Cream Sandwich
16 godz.
Beetroot and Mint Jelly
1 godz.
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1 godz.
Morello Cherry Brownies
1 godz.
Rhubarb, Clove and Ginger Jam
45 min
Raspberry Jam
40 min
Pear Frangipane
1 godz. 30 min
Rhubarb Crumble
55 min
Courgette and Pine Nut Cake
50 min
Clementine and Poppy Seed Buttermilk Scones
30 min
Haddock, Leek and Stilton Pies
1 godz. 30 min
Carrot Cake
2 godz. 30 min