Fluffy Japanese Cheesecake
TM6 TM5 TM31

Fluffy Japanese Cheesecake

3.9 (12 ocen)

Składniki

  • 150 g granulated sugar
  • 6 egg whites, from medium eggs
  • 1 tsp white wine vinegar
  • 250 g cream cheese
  • 1 lemon, finely grated zest only
  • 80 g vegetable oil
  • 60 g plain flour
  • 160 g whole milk
  • 6 egg yolks, from medium eggs
  • 60 g cornflour
  • water, hot, for baking
  • icing sugar, for dusting (see tip)

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
1573.2 kJ / 376 kcal
Białko
7.7 g
Węglowodany
32.9 g
Tłuszcz
24.5 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Błonnik
0.7 g
Sód
162.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy