Fluffy Japanese Cheesecake

Fluffy Japanese Cheesecake

3.6 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 slices

Składniki

  • granulated sugar
    150 g
  • egg whites from medium eggs
    6
  • white wine vinegar
    1 tsp
  • cream cheese
    250 g
  • lemon (opcjonalnie) finely grated zest only
    1
  • vegetable oil
    80 g
  • plain flour
    60 g
  • whole milk
    160 g
  • egg yolks from medium eggs
    6
  • cornflour
    60 g
  • water hot, for baking
  • icing sugar (opcjonalnie) for dusting (see tip)

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 376 kcal / 1573.2 kJ
Białko 7.7 g
Tłuszcz 24.5 g
Węglowodany 32.9 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Sód 162.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...