Urządzenia i Akcesoria
Berries and Cream Layer Cake
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 slices
Składniki
Sponge Cakes
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing50 g
-
medium eggs8
-
caster sugar250 g
-
self-raising flour250 g
-
fine sea salt2 pinches
Filling and Topping
-
whipping cream chilled600 g
-
fresh strawberries200 g
-
caster sugar10 g
-
fresh raspberries120 g
-
icing sugar for dusting1 Tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
8 g
Kalorie
1753 kJ /
419 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
2.3 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate Fudge Cake
1 godz.
Brain Cupcakes
1 godz. 40 min
Jelly Earthworms in Chocolate Soil
3 godz.
Spider Web Cupcakes
1 godz. 5 min
Waffles
25 min
American-style Pancakes
40 min
Brownies
50 min
Tri-Coloured Cupcakes
1 godz. 30 min
Mini Egg Cupcakes
1 godz.
Pretzels
1 godz.
Pistachio Cupcakes
40 min
Chocolate-filled Cinnamon Pretzel Bites
1 godz. 50 min