Urządzenia i Akcesoria
Berries and Cream Layer Cake
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 slices
Składniki
Sponge Cakes
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing50 g
-
medium eggs8
-
caster sugar250 g
-
self-raising flour250 g
-
fine sea salt2 pinches
Filling and Topping
-
whipping cream chilled600 g
-
fresh strawberries200 g
-
caster sugar10 g
-
fresh raspberries120 g
-
icing sugar for dusting1 Tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
8 g
Kalorie
1753 kJ /
419 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
2.3 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Three-milk Cake
2 godz.
Mixed Berries Pavlova Stack
5 godz. 30 min
Sponge cake
1 godz. 50 min
Red Velvet Cake
1 godz. 20 min
American-style Pancakes
40 min
Sponge Cake
1 godz. 50 min
Mini Egg Cupcakes
1 godz.
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova (gluten free)
4 godz. 40 min
Raspberry Cheesecake
3 godz. 25 min
Apple and Blackcurrant Pie
2 godz.
Bundt Cake
1 godz.
Pistachio Cupcakes
40 min