Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meatballs
- 2 - 3 sprigs fresh dill, leaves only
- 2 garlic cloves
- 2 slices bread (approx. 60 g), torn into pieces
- 60 g brown onion, cut into quarters
- ¼ tsp ground allspice
- ¼ tsp ground nutmeg
- ⅛ tsp ground black pepper
- ½ tsp salt
- 1 egg
- 500 g lean beef mince
Gravy
- 50 g salted butter, cut into pieces
- 30 g plain flour
- 400 g water
- 2 - 3 tsp Meat stock paste, to taste (see Tips)
- 100 g pouring (whipping) cream
- 2 tsp Worcestershire sauce
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 tbsp oil
- fresh dill, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1543.8 kJ / 367.6 kcal
- Białko
- 22.4 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 744.3 mg
Alternatywne przepisy
Meat stock paste
45p
Little lasagne cups
2h 50min
Sour cream and chicken enchiladas
1h 10min
Pastitsio
1 Std. 30 Min
Paprika chicken with sour cream sauce
1h 15 min
Meatball subs
55 Min
Sticky meatball subs
1 Std.
Meatballs in red pepper sauce
30p
Family chicken galette
1h 55 min
Greek lamb rolls with yoghurt dressing
40p
Beef cobbler with polenta dumplings
1 Std. 30 Min
Sloppy Joes with slaw
40p