Magnolia Kitchen signature chocolate cake with dark chocolate ganache

Magnolia Kitchen signature chocolate cake with dark chocolate ganache

4.6 167 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 28 godz. 15 min
18 slices

Składniki

Dark chocolate ganache
  • pouring (whipping) cream
    150 g
  • dark chocolate (50% cocoa) cut into pieces
    600 g
Chocolate cake
  • salted butter softened, cut into pieces, plus extra to grease
    185 g
  • plain flour
    275 g
  • brown sugar
    450 g
  • Dutch cocoa powder
    90 g
  • bicarbonate of soda
    2 tsp
  • warm water
    280 g
  • canola oil
    90 g
  • instant coffee (see Tips)
    1 ½ tsp
  • eggs
    3
  • natural vanilla extract
    1 ½ tsp
  • buttermilk
    195 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 slice

Sód 273.2 mg
Białko 7 g
Kalorie 2207.5 kJ / 525.6 kcal
Tłuszcz 33.2 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 17.6 g
Węglowodany 51.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...