Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Schalotten, halbiert (ca. 80 g)
- 350 g Porree, weiße Teile, in Stücken
- 150 g Butter, in Stücken
- 350 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 1000 g Geflügelfond
- ½ TL Salz
- ½ TL weißer Pfeffer, gemahlen
- 200 g Sahne
- Salz
- ½ Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2001 kJ / 479 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte Tatin
1u. 15min
Gougères
40min
Sauce Choron
20min
Bananenauflauf mit Mango und Karamelleis
25h
Sauce Béarnaise
40min
Turrón
2h 30min
Gazpacho
1u. 15min
Orangen-Sahne-Eis mit Safran
13h
Ribollita mit Petersilien-Zitronen-Öl
50min
Tomatendressing | Portwein | Apfel
5 godz. 30 min
Lemon Curd-Tartelettes
2 Std.
Gazpacho Andalusia
40min