Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Stängel glatte Petersilie, abgezupft
- 80 g Möhren, in Stücken
- 100 g Knollensellerie, in Stücken
- 80 g Porree, in Stücken
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 40 g Speckwürfel, luftgetrocknet
- 10 g Butter
- 20 g Olivenöl
- 100 g Puylinsen, getrocknet
- 70 g Rotwein
- 400 g Kartoffeln, festkochend, in Stücken
- 800 g Wasser
-
1 ½
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l) - 300 g Fleischwurst (Lyoner Wurst)
- 40 g Weißweinessig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2137 kJ / 510 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Linsensuppe
8 godz. 45 min
Italienischer Linseneintopf
1 Std.
Graupeneintopf mit Tafelspitz
1 Std.
Pichelsteiner Eintopf
1 Std. 10 Min
Kartoffelsuppe
1 Std.
Grüne Bohnensuppe mit Mettwürstchen
30 Min
Bohneneintopf
40 Min
Linseneintopf mit Spätzle
1 Std.
Bouneschlupp (Saarland)
40 Min
Linseneintopf mit Kasseler und Ananas
1 Std.
Spanischer Bohnentopf
1 Std. 10 Min
Dreierlei Linsensüppchen
50 Min