![Rosenkohl-Kartoffel-Suppe Rosenkohl-Kartoffel-Suppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C5A5CFAB-13A2-433E-A74C-D224010D4F78/Derivates/5E9BD15B-22AA-4CED-BF40-07D571E3ADB7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, klein, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 50 g Speckwürfel
- 300 g Rosenkohl, frisch oder TK, aufgetaut
- 250 g Kartoffeln, in Stücken
- 700 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 150 g Sahne
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ¼ TL Paprika edelsüß (opcjonalnie)
- 2 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 688 kJ / 164 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Blumenkohl-Suppe
40 Min
Kohlrabi-Kartoffel-Cremesuppe
45min
Rosenkohlcremesuppe
45min
Champignon-Porree-Cremesuppe
30 Min
Blumenkohl-Möhren-Suppe mit Würstchen
40 Min
Rosenkohlcremesuppe
45min
Kohlrabi-Cremesuppe
35 Min
Kohlrabisuppe
35 Min
Frühlingszwiebel-Porree-Cremesuppe
40 Min
Wirsingcremesuppe mit Weißwein
45min
Blumenkohl-Cremesuppe
30 Min
Spitzkohlcremesuppe mit Weißwein
45min