Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g Morcheln, getrocknet, klein
- 250 g Wasser, heiß
- 60 g Hartkäse, italienisch, in Stücken
- 250 g Wirsing, ohne Strunk, in Stücken
- 80 g Möhren, in Stücken
- 60 g Schalotten, halbiert
- 4 EL Olivenöl
- 520 g Gemüsebrühe, flüssig
- 20 g Butter
- 320 g Risottoreis (z.B. Carnaroli)
- 50 g trockener Weißwein
- ¾ TL Salz
- 6 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 1 TL Zitronenschale, Bio, fein abgerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2172 kJ / 519 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Rotkohl-Risotto
50 min
Wirsing-Risotto mit Spiegelei
50 min
Lachs-Fenchel-Risotto
25 min
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45 min
Risotto
30 min
Saltimbocca auf Erbsen-Polenta
30 min
Fenchel-Risotto
40 min
Wassermelonen- Gazpacho
1 godz. 30 min
Steinpilzrisotto mit Brie
35 min
Mediterraner Fencheleintopf mit Fisch
50 min
Steinpilz-Risotto
40 min
Spinatrisotto mit Spargeln
40 min