Pizza Vier Jahreszeiten

Pizza Vier Jahreszeiten

4.4 51 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

Teig
  • natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • Wasser
    220 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
    1 Pck. Trockenhefe
  • Zucker
    1 TL
    1 TL Backmalz
  • Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
    400 g
  • Salz
    1 TL
Belag und Fertigstellung
  • natives Olivenöl
    30 g
  • Mozzarella (1 Kugel), abgetropft, in Stücken
    125 g
  • Tomaten ohne Kerne, in Stücken
    250 g
    250 g stückige Tomaten, aus der Dose
  • Basilikum abgezupft
    1 Stängel
  • Salz
    1 TL
  • Champignons in Scheiben
    50 g
  • Artischockenherzen, in Öl
    50 g
  • Oliven, schwarz, entsteint
    30 g
  • gekochter Schinken in Scheiben
    30 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 644 kcal / 2695 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 81 g
Błonnik 5.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...