Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Datteln, entsteint
- 700 g Rotkohl, in Stücken
- 10 g Essig
- 20 g Öl
- 100 g Orangensaft
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 Prise Zucker
- 2 Orangen, filetiert
- 2 Frühlingszwiebeln, in feinen Ringen (ca. 5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 943 kJ / 225 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 8.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Knollensellerie-Orangen-Salat mit geröstetem Sesam
10 min
Fenchel-Apfel-Salat
10 min
Fenchel-Orangen-Salat
10 min
Chicoréesalat mit Orangen und Joghurt-Schnittlauchdressing
15min
Rotkohl-Birnen-Salat mit Walnüssen
10 min
Spitzkohl-Slaw mit Datteln und Cashewkernen
10 min
Rote-Bete-Salat mit Äpfeln und Nüssen
10 min
Fenchel-Trauben-Salat
10 min
Weihnachtlicher Rotkohlsalat
40 Min
Rote-Bete-Apfel-Salat
15min
Rotkohlsalat mit Feigen und Gorgonzola
10 min
Rotkohl-Mango-Salat mit Koriander und Erdnüssen
10 min