Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g água, mais q.b. p/ pincelar
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 100 g noz
- 500 g farinha integral
- 1 c. chá de açúcar
- 1 c. chá de sal
- 15 g azeite
- 100 - 150 g muesli
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 758 kJ / 181 kcal
- Białko
- 546.4 g
- Węglowodany
- 25.2 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de centeio e aveia
1 Std. 30 Min
Pão de centeio e noz
1 Std. 25 Min
Pão de iogurte
50 Min
Pão norueguês
55min
Pão da terra
1 godz. 35 min
Cacetinhos de centeio
1 Std. 30 Min
Arrufada de batata-doce
3 Std.
Pão de alfarroba
1 godz. 35 min
Pão rápido com manteiga de caju
55min
Pão de espelta e trigo sarraceno
1 Std. 55 Min
Pãezinhos de cereais
2 Std.
Pão de forma integral
2 Std.