Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g água
- 5 ovos
- 150 g azeitonas verdes s/ caroço
- 280 g leite
- 50 g manteiga
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 500 g farinha tipo 65
- 5 pés de tomilho-limão, só as folhas
- 1 c. chá de sal
- Mostarda de Dijon q.b. p/ pincelar
- 250 g atum em lata escorrido
- 250 g pimento assado cortado em tiras
- Sementes de sésamo q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2468 kJ / 591 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortilha de atum no forno
1j 30 menit
Bola rápida de carne
55 Min
Piza Margarita
1 Std. 45 Min
Árvore de Natal de profiteroles
1j
Pãezinhos de canela
2j 10 menit
Covilhetes de Vila Real
1j 25 menit
Calzone
1h 55min
Pão de piza
1j
Galete de tomate
45 Min
Piza de restos
4 Std. 40 Min
Piza de atum
1j 30 menit
Bola de carne
1j 20 menit