Urządzenia i Akcesoria
Spekulatiussoufflé
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 Portionen
Składniki
Birnenkompott
-
Weißwein150 g
-
Zucker70 g
-
Vanilleschote längs aufgeschnitten1
-
Zimtstange1
-
Zitrone1
-
Birnen geschält (ca. 300 g), in mundgerechten Stücken2
Soufflé
-
Eier4
-
Salz1 Prise
-
Zucker und mehr zum Ausstreuen60 g
-
Spekulatius160 g
-
Butter weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten80 g
-
Mehl1 EL
-
Backpulver¾ TL
-
Wasser500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
5 g
Kalorie
1379 kJ /
330 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Frohes Fest!
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Schokoladenmousse
3sa 20 dk
Weiße Schokoladenmousse
5sa 30 dk
Joghurt-Kokos-Creme
20 dk
Zimtmousse
5sa 40 dk
Sommerliche Putenrouladen auf Zitronentagliatelle
1sa 20 dk
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8sa 20 dk
Lebkuchenparfait
8sa 15 dk
Kürbiskernparfait
5sa 45 dk
Schokoladenmousse marmoriert
8sa 35 dk
Walnusssoufflé
1sa 15 dk
Barolo-Birne mit Honig-Parfait
10sa
Haselnuss-Parfait
6sa 30 dk