![Himbeer-Zitronen-Gelee Himbeer-Zitronen-Gelee](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8DB57BFF-FE87-4FA6-912B-14C0156AFD6B/Derivates/39a2f49c-3ae8-49e5-879f-1b72a6de3db9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g frische Himbeeren
- 1 Packung Gelierzucker 1:1 (à 1000 g)
- 1 TL Sonnenblumenöl
- 120 g Zitronensaft, frisch gepresst
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2358 kJ / 563 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 134 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Pfirsichmarmelade mit Banane und Thymian
1 godz.
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55 Min
Stachelbeermarmelade "Gin Tonic"
1 godz.
Rhabarber-Erdbeer-Marmelade
55 Min
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1h 20 min
Erdbeermarmelade 1:1
55 Min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1 godz. 10 min
Erdbeermarmelade mit Holunderblüten
35 min
Heidelbeermarmelade
55 Min
Ribiselgelee
55 Min
Erdbeermarmelade
25min
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5min