Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 gramů bílých žampiónů, čerstvých, napůl
- 2 stonky čerstvého estragonu
- 350 gramů vody
- 20 gramů polohrubé mouky
- 1 špetka mořské soli, hrubé nebo podle chuti
- 1 špetka čerstvě mletého černého pepře nebo podle chuti
- 100 gramů smetany, min. 30 % tuku
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 603 kJ / 145 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chlebová pivní polévka
30 Min
Hrášková polévka s mátou
30 Min
Hrášková dobrota
7min
Kapustové závitky s kuřecím masem a mozzarellou
35 Min
Krémová polenta s pórkem
1h 5min
Puding v páře s malinovým džemem
55min
Bob čorba
13 Std. 15 Min
Uzený hovězí jazyk s omáčkou ze šalotek, rozinek a mandlí
2h 50min
Karbanátky z hub
35 Min
Králík po sicilsku
1 Std. 20 Min
Hovězí na pivu
1 Std. 45 Min
Dýňová polévka s chorizem a řapíkatým celerem
30 Min