Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 gramů vody
- 250 gramů brambor, na kostky (1 cm)
- 250 gramů pšeničných zrn
- 75 gramů mléka
- 1 kostka čerstvého droždí (40 gramů)
- 3 vejce
- 250 gramů hladké mouky
- 2 čajové lžičky soli
- 60 gramů másla, změklého, na kousky
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 1837 kJ / 439 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 7.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bageta
3 godz. 45 min
Chléb
1 Std. 40 Min
Jogurtové bulky se sezamem
1h 30min
Špaldovo-pohankový chléb
1h 30min
Venkovský chléb (Pain de campagne)
4hod.
Celozrnný horský chléb
1h 30min
Slaninové housky
1 Std. 40 Min
Rustikální chléb
2hod.
Český chléb z žitného kvásku
15 godz. 30 min
Žitný vícezrnný chléb
1 Std. 15 Min
Celozrnný chléb z páry
2hod.
Bagety s vlašskými ořechy
1 Std. 45 Min