Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 gramů vody
- 250 gramů brambor, na kostky (1 cm)
- 250 gramů pšeničných zrn
- 75 gramů mléka
- 1 kostka čerstvého droždí (40 gramů)
- 3 vejce
- 250 gramů hladké mouky
- 2 čajové lžičky soli
- 60 gramů másla, změklého, na kousky
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 1837 kJ / 439 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 7.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bagety s vlašskými ořechy
1h 45min
Jablečno-cibulový chléb
2u. 20min
Müsli chléb
1h 30min
Žitné placky
2h 10min
Francouzský chléb s vlašskými ořechy
2h 10min
Český chléb z žitného kvásku
15ωρ. 30 λεπτ.
Rustikální chléb
2h
Celozrnný horský chléb
1h 30min
Jogurtové bulky se sezamem
1h 30min
Žitný chléb
3 Std. 50 Min
Špaldovo-pohankový chléb
1h 30min
Žitný vícezrnný chléb
1h 15min