![Safran-Aioli Safran-Aioli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9D36BA01-FEF1-401F-99FA-A1FE301576A8/Derivates/8f146bf6-08d7-4f49-94da-e0acc4cfb9b6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Sonnenblumenöl
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Ei
- 1 TL Zitronensaft
- 1 TL Senf
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 Dose Safranfäden, 0,1 g (z.B. von Fuchs)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1594 kJ / 381 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ajvar-Mayonnaise für Artischocken
5min
Koriander-Mayonnaise
10min
Mojo Amarillo
45 min
Würzige Aioli mit Sherry
40min
Weiße Tomatensuppe
40min
Schnelle Aioli
10min
Kanarische Runzelkartoffeln mit Meersalz
45 min
Zitrus-Aioli
10min
Rote Mojo Sauce
10min
Knoblauchcreme à la Ikors
10min
Aioli à la Axel Henkel
10min
Aioli, klassisch
10min