![Conserva de salsa de tomate con aceitunas Conserva de salsa de tomate con aceitunas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9CE3C7C4-F045-4F29-A181-1A4DD1F1A8D7/Derivates/1662e439-ef8b-43ac-8b50-9ba2045c1781.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de tomates pera en trozos
- 60 g de cebolla roja en trozos
- 50 g de aceitunas negras sin hueso
- 1 cucharada de alcaparras
- ½ cucharadita de sal
- 1 pellizco de orégano seco
- agua
- Wartości odżywcze
- na 1 tarro
- Kalorie
- 464.5 kJ / 111 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Błonnik
- 8.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kétchup
1 godz.
Mermelada de fresas
1 godz. 5 min
Mermelada de verano
55 min
Mermelada de mandarina
35 min
Mermelada de tomate
50 min
Mermelada de naranja y zanahoria
40 min
Caldo de pollo con jengibre
1h 45min
Caldo con ternera y verduras
1 Std. 10 Min
Caldo oscuro de ternera
2h 10min
Compota de manzana
15 min
Conserva de tomates cherry
1 godz. 30 min
Mermelada de albaricoque con jengibre
1 godz.