Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Guarnição
- 800 g água
- 1 ovo
- 30 g cebola
- 30 g pimento vermelho
- 30 g pepino
Gaspacho
- 800 g tomate
- 200 g pimento vermelho cortado em pedaços
- 150 g pepino cortado em pedaços
- 80 g cebola
- 50 g talo de aipo
- 30 g vinagre de vinho branco
- 2 dentes de alho
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 100 g água fria
- 100 g cubos de gelo
- 20 g azeite
- Coentros picados q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 232 kJ / 55.4 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 35.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de beldroegas e tomate
50 Min
Sopa fria de melão com presunto
10 Min
Salmorejo
25 Min
Gaspacho de pepino e rúcula com cornichons e hortelã
10 Min
Sopa fria de pêssego com lulas
1h 5min
Gaspacho
10 Min
Gaspacho
1h 15min
Gaspacho de beterraba
50 Min
Sopa fria de pepino e ervas aromáticas
30 Min
Sopa fria de pepino
4h
Sopa fria de tomate e pêssego
40 min
Gaspacho de tomate e melancia
5min