Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 10 g di salsa di soia
- 30 g di olio di semi di mais
- 50 g di cipollotto a fettine sottili (circa 0.5 cm)
- 200 g di verza a listarelle sottili (circa 0.5 cm)
- 100 g di carote, pelate e a listarelle sottili (circa 0.5 cm)
- 100 g di zucchine a listarelle sottili (circa 0.5 cm)
- 100 g di germogli di soia freschi
Pastella per involtini
- 120 g di farina tipo 00
- 30 g di fecola di patate
- 100 g di amido di mais (maizena)
- 450 g di acqua fredda
- 1 cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 1 cucchiaio di farina tipo 00
- 3 - 4 cucchiai di acqua
- olio per frittura q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3012 kJ / 720 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 51 g
Alternatywne przepisy
Mini kebab e patate con salsa yogurt alla menta
40 Min
Burrito di pollo con salsa chipotle
40 Min
Shao mai di gamberi al vapore
1h 15min
Spaghetti di soia con verdure e gamberi
50min
Uramaki (per 1 persona)
1h 30 min
Ravioli cinesi
1h
Maiale in agrodolce
45 min
Ravioli di cavolo e maiale cotti a vapore
1 Std. 35 Min
Salsa agrodolce cinese
15min
Involtini primavera di gamberi con salsa agrodolce
1h 5min
Baozi di maiale al vapore
2 Std. 10 Min
Ravioli di gamberi al vapore
1h 15min