Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Maiale
- 800 g di carne di maiale, magra, senza nervi, a pezzi (2-3 cm)
- 2 uova
- 100 g di farina di grano
- 100 g di amido di mais (maizena)
- 2 cucchiaini di lievito in polvere
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 150 g di acqua
- 300 - 400 g di olio per frittura
Verdure e salsa agrodolce
- 250 g di cipollotti, in quarti
- 150 g di peperone verde, a pezzi
- 150 g di peperone rosso, a pezzi
- 120 g di zucchero
- 80 g di aceto di riso
- 20 g di salsa di soia
- 40 g di ketchup
- 250 g di acqua
- 2 - 3 gocce di Tabasco
- 150 g di carote, a rondelle
- 15 g di amido di mais (maizena)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2123 kJ / 508 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo alla Cantonese con verdure
25 Min
Pollo con salsa al curry
50min
Pollo karaage con salsa di soia aromatizzata
30min
Cous cous con ragù di agnello e verdure
1h 35min
Pollo speziato alle arachidi
50min
Maiale allo zenzero
25 Min
Costine di maiale alla messicana con pico de gallo
1óra
Panini ripieni di carne di maiale cotti al vapore (Nikuman)
2óra
Pollo Yassa
1óra
Costine di maiale in agrodolce
50min
Pollo alla marocchina con cous cous
40 min
Baozi di maiale al vapore
2h 10 min