Olivenpesto
TM6 TM5

Olivenpesto

4.6 (25 ocen)

Składniki

  • 50 g Mandeln, gehobelt
  • 80 g Pecorino, in Stücken
  • ½ Bund Petersilie, abgezupft
  • 100 g Kalamata Oliven, entsteint
  • ½ TL Piment d'Espelette
  • 1 TL Zitronenschale, unbehandelt, fein gerieben
  • 1 Knoblauchzehe
  • 2 Prisen Pfeffer
  • 2 Prisen Salz
  • 130 g Olivenöl und etwas mehr zum Bedecken

Wartości odżywcze
na 1 Glas
Kalorie
4899 kJ / 1170 kcal
Białko
0 g
Węglowodany
0 g
Tłuszcz
130 g
Błonnik
10 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy