Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g Mehl
- 30 g Speisestärke
- 1 ½ TL Weinstein-Backpulver
- 3 Eier (Kl. M)
- 100 g Zucker
- 1 Prise Salz
- Wasser, kalt, zum Bestreichen
- 200 g Orangensaft, frisch gepresst
- 20 g Zitronensaft
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 15 g Vanillepuddingpulver
- 660 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 20 g weiße Schokolade
- 1 Pfirsich, gelbfleischig, in dünnen Spalten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1188 kJ / 283 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeer-Schnitte
2h 30min
Schwarzwälder Kirschtorte
3 Std.
Schwarzwälder Kirschtorte
3 Std.
Biskuit
1h 30min
Erdbeer-Biskuitrolle mit Limette
10h
Blaubeer-Biskuitrolle
5h
Biskuit-Rolle mit Nektarinen-Himbeer-Füllung
5h
Zimt-Biskuit-Rolle
45min
Schoko-Biskuitrolle
14h
Käsesahnetorte mit Mango
8 godz.
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2h 30min
Eierlikör-Mandel-Torte
4h