Urządzenia i Akcesoria
Heidelbeer-Zitronen-Zopf
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz.
20 Stücke
Składniki
-
Milch kalt200 g
-
Butter kalt, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten120 g
-
Zucker150 g
-
frische Germ20 g
-
Vanillezucker3 TL
-
Weizenmehl, universal etwas mehr für die Arbeitsfläche500 g
-
Ei (Größe M)1
-
Bio-Zitronen2
-
Salz1 Prise
-
Ei2
-
Maisstärke50 g
-
Magertopfen250 g
-
frische Heidelbeeren300 g
-
Staubzucker40 - 50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
934 kJ /
223 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gerührter Germgugelhupf
2 godz.
Wiener Rehrücken
3 godz. 40 min
Sonntags-Striezel
2 godz. 15 min
Batzerlgugelhupf
2 godz. 50 min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1 godz. 10 min
Erdbeer-Topfen-Strudel
3 godz. 5 min
Germstrudel mit Walnussfüllung
2 godz. 30 min
Heidelbeerschnecken
2 godz. 30 min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2 godz. 45 min
Mohnstrudel
2 godz. 30 min
Waldviertler Mohnzelten
1 godz. 30 min
Nussbeugerl
1 godz. 55 min