Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
-
2
cucharaditas de levadura de panadería deshidratada instantánea
lub 20 g de levadura prensada fresca - 500 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de sal
- 50 g de copos de avena
- 30 g de semillas de sésamo
- 30 g de semillas de lino
- 30 g de pipas de girasol
- 30 g de pipas de calabaza
- 30 g de semillas de amapola
- 30 g de miel
- 30 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 632.6 kJ / 151.3 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 22.1 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Pan de molde con semillas de amapola
2h 10 min
Panecillos alemanes de trigo y centeno
12h 30min
Pan de molde
3 Std.
Pan de nueces
3h 45min
Crackers integrales al romero
2h
Pan con kéfir, harina integral y semillas
2h 15min
Pan integral con muesli
4 Std.
Pan integral al vapor
2h
Hogaza integral
5h
Pan de molde integral con espinacas
1h 40min
Pan integral con harina multicereales
3h 50min
Pan integral de molde
3 Std.