Cake de arándanos y lavanda

Cake de arándanos y lavanda

4.8 24 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
12 raciones

Składniki

Bizcocho
  • mantequilla para engrasar
  • 200 g de arándanos frescos
  • 330 g de harina de repostería
  • 270 g de azúcar
  • 1 ½ cucharaditas de flores de lavanda comestibles
  • 175 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
  • 3 huevos
  • 125 g de yogur natural
  • 1 ½ cucharaditas de polvo de hornear
Glaseado de lavanda
  • ¼ - ½ cucharadita de flores de lavanda comestibles
  • 250 g de azúcar
  • 40 g de leche
  • 1 punta de cuchillo de colorante alimentario púrpura

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 rebanada

Sód 70.2 mg
Białko 4.3 g
Kalorie 1685 kJ / 403 kcal
Tłuszcz 13.6 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 8.1 g
Węglowodany 67.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...