Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di acqua
- 75 g di orzo perlato precotto (cottura 12 minuti)
- 250 g di patate, pelate e a fette (1 cm circa)
- 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 scalogno a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 3 - 4 foglie di prezzemolo fresco, lavate
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 150 g di funghi freschi a pezzi
- 75 g di lenticchie rosse cotte, lavate e scolate (vedere varianti)
- 30 g di mollica di pane
- 1 uovo
- 30 g di pangrattato + q.b.
- 1 pizzico di timo secco
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- farina di mais q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 816 kJ / 195 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 24.6 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacon burger
35min
Burger di azuki verdi e pinoli al profumo di basilico
20min
Veg-burger (vegan)
1 Std. 10 Min
Burger vegan
5ωρ.
Girelle con spinaci e tofu (vegan)
8h
Burger di soia e lenticchie
45 Min
Cassoni integrali ripieni di spinaci
1 Std. 20 Min
Panini per burger (vegan)
5ωρ.
Rosso burger
1 Std. 35 Min
Crocchette di fagioli e spinaci (vegan)
1 Std. 20 Min
Burger in agrodolce
1 Std. 10 Min
Ravioli ripieni di tofu affumicato e verdure
1h 30min