Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di acqua
- 75 g di orzo perlato precotto (cottura 12 minuti)
- 250 g di patate, pelate e a fette (1 cm circa)
- 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 scalogno a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 3 - 4 foglie di prezzemolo fresco, lavate
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 150 g di funghi freschi a pezzi
- 75 g di lenticchie rosse cotte, lavate e scolate (vedere varianti)
- 30 g di mollica di pane
- 1 uovo
- 30 g di pangrattato + q.b.
- 1 pizzico di timo secco
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- farina di mais q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 816 kJ / 195 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 24.6 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arancini di riso vegetariani
2h 5min
Burger speziati di quinoa e cannellini
45min
Rosso burger
1h 35min
Burger in agrodolce
1hod. 10min
Cotolette di soia
35min
Burger veg di soia
3h 20min
Club Sandwich falafel, pomodorini, babaganoush con patate
6h
Bacon burger
35min
Burger di soia e lenticchie
45min
Falafel di fave e ceci
40min
Burger di pollo e quinoa
50min
Burger vegetale con salsa allo yogurt
1hod. 10min