![Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A66DFE0B-83C5-4DE1-AEEC-3DFC6C05680A/Derivates/0730ef5f-c214-4edc-b0c0-6ec20c46726c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Mandeln
Teig
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 150 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 5 Eier
- 50 g Milch
- 400 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
Belag und Fertigstellung
- 1200 g Äpfel, geschält, geviertelt
- 2 EL Zitronensaft
- 250 g Mehl
- 200 g Butter, weich, in Stücken
- 120 g Zucker
- 1 Prise Salz
- ½ TL Zimt
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1707 kJ / 408 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 Std.
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1 Std.
Pfirsich-Schmand-Krümelkuchen
3hod. 30min
Apfel-Käsekuchen
1h 40 min
Apfel-Streuselkuchen
1h 30 min
Schmand-Kirsch-Kuchen
50 Min
Basic-Käsekuchen
10u.
Schoko-Kirsch-Kuchen
1h 5 min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2h 30 min
Rotkäppchen-Kuchen
4h
Erdbeer-Sahne-Torte ohne Gelatine
2h 30 min
Himbeer-Käsekuchen
8 Std.