Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorteig
- 100 g Weizenmehl Type 550
-
⅓
Würfel Hefe (15 g)
lub ½ Pck. Trockenhefe - 50 g Wasser
Teig und Fertigstellung
- 220 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Mehl Type 405 und etwas mehr zum Ausstreuen
- 80 g Haselnüsse
- 60 g Zucker
- 100 g Sahne
- 1 Ei
- 3 Eigelb
- 1 Prise Salz
- 50 g Kirschlikör Maraschino
- 2 - 3 EL Puderzucker
- 70 g Honig zum Servieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1607 kJ / 384 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Birnen-Obersschnitten
1 Std. 30 Min
Traubenkuchen mit Olivenöl
1 Std. 40 Min
Apfelkuchen mit Guss
1 Std. 20 Min
Apfel-Mohn-Schichtkuchen
2 Std.
Pikanter Brotkuchen mit Salbei
45 Min
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2 Std. 30 Min
Apfel-Nuss-Torte
4 Std. 30 Min
Heidelbeerkuchen vom Blech
1 Std. 45 Min
Kuchen-Kugerl
2 Std. 20 Min
Sattmacher-Pizza
1 Std.
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4 Std.
Apfel-Sandkuchen mit Mandeln
1 Std. 10 Min