Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorteig
- 100 g Weizenmehl Type 550
-
⅓
Würfel Hefe (15 g)
lub ½ Pck. Trockenhefe - 50 g Wasser
Teig und Fertigstellung
- 220 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Mehl Type 405 und etwas mehr zum Ausstreuen
- 80 g Haselnüsse
- 60 g Zucker
- 100 g Sahne
- 1 Ei
- 3 Eigelb
- 1 Prise Salz
- 50 g Kirschlikör Maraschino
- 2 - 3 EL Puderzucker
- 70 g Honig zum Servieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1607 kJ / 384 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Krapfen mit Aprikosen-Frischkäse-Füllung
4 Std.
Kartoffel-Mohn-Kuchen
1 Std.
Traubenkuchen mit Olivenöl
1h 40min
Orangen-Aprikosen-Kuchen im Glas
1 Std. 5 Min
Schwarztee-Kuchen
35 Min
Orangen-Granatapfel-Tarte
2h 20min
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1h 30min
Joghurtkuchen - Yoğurt Tatlısı
2h
Apfel-Zimt-Krapfen
1h 40min
Birnenkuchen alla Toscana
3 Std. 20 Min
Erdnuss-Karamell-Kuchen
5h
Badische Apfeltorte
1h 40min