Urządzenia i Akcesoria
Joghurt-Grießkuchen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz.
16 Stücke
Składniki
Teig
-
Orangenschale Bio (à 1 x 4 cm), dünn abgeschält2 Streifen
-
Kardamomkapsel die Samen herausgelöst1
-
Zucker150 g
-
Eier (Kl. M)4
-
Salz1 Prise
-
Mehl100 g
-
Weinstein-Backpulver2 TL
-
Sahnejoghurt200 g
-
Hartweizengrieß125 g
-
Öl150 g
-
Orangensaft175 g
Sirup und Fertigstellung
-
Zucker240 g
-
Orangensaft175 g
-
Wasser75 g
-
Zitronensaft75 g
-
Minze abgezupft4 Stängel
-
Aprikosen in Spalten400 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
1211 kJ /
289 kcal
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 3/2018
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Glückskuchen
2 godz. 10 min
Mandelpudding mit Rosenwasser
1 godz. 20 min
Apfel-Grieß-Kuchen
3 godz.
Grieß-Gugelhupf mit Orangenglasur
1 godz. 30 min
Vanille-Grieß-Schnitten
2 godz. 30 min
Sheer berenj (Reispudding)
1 godz.
Mohnbuchteln mit Rotwein-Schoko-Sabayon
2 godz. 35 min
Heidelbeerpfannkuchen mit Holunderblütenquark
1 godz.
Kokos-Ananas-Kuchen
1 godz. 10 min
Joghurtkuchen - Yoğurt Tatlısı
2 godz.
Schokoladen-Milchreis
1 godz.
Zitronen-Mohn-Kuchen
2 godz.