Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 2 Streifen Orangenschale, Bio (à 1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 1 Kardamomkapsel, die Samen herausgelöst
- 150 g Zucker
- 4 Eier (Kl. M)
- 1 Prise Salz
- 100 g Mehl
- 2 TL Weinstein-Backpulver
- 200 g Sahnejoghurt
- 125 g Hartweizengrieß
- 150 g Öl
- 175 g Orangensaft
Sirup und Fertigstellung
- 240 g Zucker
- 175 g Orangensaft
- 75 g Wasser
- 75 g Zitronensaft
- 4 Stängel Minze, abgezupft
- 400 g Aprikosen, in Spalten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1211 kJ / 289 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mais-Mandel-Kuchen
1h 10min
Honigkuchen mit Blutorange
2h
Rote-Rüben-Torte
1h 40min
Schwarztee-Kuchen
35min
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2h 30min
Mandel-Honig-Grieß-Kuchen
1h
Bananenkuchen
1 Std. 15 Min
Schoko-Nuss-Kuchen
1h 30min
Französischer Hefekuchen mit Vanillecreme
3h
Mandelwaffeln
1h
Möhren-Apfel-Kuchen
1h 30min
Birnen-Gewürz-Kuchen
1h 10min