Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Quetschkartoffeln
- 600 g Wasser
- 1000 g festkochende Kartoffeln, mittelgroß, ungeschält
- 30 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Paprika edelsüß
- 4 Prisen Salz
Quarkdip und Fertigstellung
- 1 Glas Senfgurken (Abtropfgew. 215 g)
- 60 g Rucola
- 250 g Magerquark
- 100 g Schmand
- 2 Prisen Salz
-
2
Prisen Piment d'Espelette
lub 2 Prisen Cayenne-Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1336 kJ / 320 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffelspalten mit Guacamole
40 min
Blitz-Pizza
40 min
Vegetarische Fladenbrotpizza
30 min
Ofenpfannkuchen mit Kräuter-Quark-Creme
40 min
Pellkartoffeln mit zweierlei Dips
50 min
Regenbogen-Sandwich
40 min
Pellkartoffeln mit Mojo-Quark
50 min
Kräuterquark
10min
Quetsch-Kartoffeln mit scharfer Aioli
1h
Vollkorn-Sternchen
20 min
Gemüse-Grill-Pfännchen
25 min
Unterwegs-Wraps
15 Min