![Quetschkartoffeln mit Quark-Dip Quetschkartoffeln mit Quark-Dip](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D51208E1-4791-4085-9C0D-B0F4956F161C/Derivates/a2601ef4-b240-4914-b5f8-803c0b4ffb64.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Quetschkartoffeln
- 600 g Wasser
- 1000 g festkochende Kartoffeln, mittelgroß, ungeschält
- 30 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Paprika edelsüß
- 4 Prisen Salz
Quarkdip und Fertigstellung
- 1 Glas Senfgurken (Abtropfgew. 215 g)
- 60 g Rucola
- 250 g Magerquark
- 100 g Schmand
- 2 Prisen Salz
-
2
Prisen Piment d'Espelette
lub 2 Prisen Cayenne-Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1336 kJ / 320 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kräuterquark
10min
Kunterbunte Lunch-Gläser
40 min
Bagels mit Spinat-Frischkäse-Creme
15min
Gemüseplatte mit heller Sauce
1h
Kartoffelspalten mit Guacamole
40 min
Feldsalat mit Möhrendressing
10min
Fixe Feierabendstulle
30 min
Spaghetti Miracomix
20 min
Pellkartoffeln mit zweierlei Dips
50 dk
Unterwegs-Wraps
15min
Pellkartoffeln mit Mojo-Quark
50 dk
Eisbergsalat mit Halloumi
40 min