Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 40 g di scalogno
- 1 peperoncino rosso piccolo, senza semi
- 1 spicchio di aglio
- ½ rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 250 g di melanzane a cubetti (1-2 cm)
- 250 g di pesce spada a dadini (1-2 cm)
- ½ cucchiaino di sale
- 320 g di pasta secca tipo pennette
- 100 g di vino bianco, secco
- 150 g di pomodori perino, tipo San Marzano a dadini (1-2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1989 kJ / 475 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta integrale con crema di fave
40 min
Riso al pomodoro e verdure con piselli e mais
35 min
Penne pisellini, funghi e speck
30min
Pennette allo zafferano e gamberetti
30min
Pennette allo spada con melanzane al rosmarino
50min
Crema spalmabile mediterranea ai pomodori
15 min
Bocconcini di pollo e peperoni con pappardelle
40 min
Pennette con spada e melanzane
50min
Orecchiette e broccoli alla marinara
45 min
Pennette allo zafferano e gamberetti
30min
Linguine alla carbonara di zucchine
Brak ocen
Sardine al cartoccio con insalata di fagiolini
Brak ocen