Causa limeña de atún

Causa limeña de atún

4.7 125 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 raciones

Składniki

Mayonesa
  • de aceite de girasol
    150 g
  • huevo
    1
  • de zumo de limón
    1 cucharadita
  • de sal
    ½ cucharadita
Salsa de cebolla y ají amarillo
  • de cebolla roja
    180 - 200 g
  • de pasta de ají amarillo
    30 - 40 g
  • de zumo de limón
    40 g
  • de cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
    7 - 8 ramitas
  • de sal
    ½ cucharadita
Puré de patatas
  • de agua
    1000 g
  • de sal
    1 ½ cucharaditas
  • de patatas harinosas chascadas
    600 g
  • de pasta de ají amarillo
    10 g
Montaje
  • de atún en aceite (escurrido)
    200 g
  • aguacates (en láminas finas)
    2

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 416 kcal / 1738 kJ
Białko 11.7 g
Tłuszcz 35.6 g
Węglowodany 18.8 g
Błonnik 3.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...