Causa limeña de atún

Causa limeña de atún

4.6 133 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 raciones

Składniki

Mayonesa
  • 150 g aceite de girasol
  • 1 huevo
  • 1 cucharadita zumo de limón
  • ½ cucharadita de sal
Salsa de cebolla y ají amarillo
  • 180 - 200 g de cebolla roja
  • 30 - 40 g de pasta de ají amarillo
  • 40 g zumo de limón
  • 7 - 8 ramitas cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
  • ½ cucharadita de sal
Puré de patatas
  • 1000 g de agua
  • 1 ½ cucharaditas de sal
  • 600 g de patatas harinosas chascadas
  • 10 g de pasta de ají amarillo
Montaje
  • 200 g de atún en aceite (escurrido)
  • 2 aguacates (en láminas finas)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 11.7 g
Kalorie 1738 kJ / 416 kcal
Tłuszcz 35.6 g
Błonnik 3.4 g
Węglowodany 18.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...