Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de cebolla en mitades
- 200 g de pimiento rojo en trozos
- 80 g de aceite de oliva
- 2 cucharaditas de sal
- 2 cucharadas de pimentón dulce
- 180 g de agua
- 30 g de manteca de cerdo
- 450 g de harina de fuerza
- 25 g de levadura prensada fresca
- 500 g de lomo de cerdo en filetes finos
- 1 huevo batido (para pintar)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1247 kJ / 298 kcal
- Białko
- 12.76 g
- Węglowodany
- 30.62 g
- Tłuszcz
- 13.87 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filloas
1h
Empanada de lacón con grelos
2 godz.
Empanada de maíz con berberechos
1u. 15min
Bollos preñaos
2 godz. 30 min
Empanada de bonito
1h 20 min
Masa para empanada con levadura
1h 20 min
Bica de Castro Caldelas
1h 20 min
Empanada gallega de manzana
3hod. 45min
Roscón gallego
1h 30min
Empanada de sardinas
1u. 15min
Orejas de carnaval
30min
Empanada de acelgas, chorizo y panceta (Galicia)
1h