Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Oyster Emulsion
- 400 g fresh oysters (weight including shells)
- 110 g breadcrumbs
- 50 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 600 g rapeseed oil
- fine sea salt, to taste
- lemon juice, to taste
- ground black pepper, to taste
Garnish
- ½ cucumber, peeled, deseeded
- fine sea salt, for sprinkling
Squid Crackers
- 325 g long grain rice
- 650 g fish stock, hot
- 5 g squid ink, liquid
- lemon juice, to taste
- 5 g fish sauce
- rapeseed oil, for frying
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- borage leaves, small, cut in half lengthways, for garnish
- vinegar powder, for garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2210.1 kJ / 528.2 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 44.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 279 mg
Alternatywne przepisy
Mint Choc Chip
8 Std. 20 Min
Chocolate Fondant with Brandy Anglaise Foam
1h
Béarnaise Sauce
20 min
Soubise Sauce
30 min
Salted Caramel Ice Cream
14 godz.
Mocha Mousse (No Added Sugar)
1h 15min
Panna Cotta
6 Std. 15 Min
Peppercorn Sauce
30 min
Slow-cooked Pineapple in Chilli Syrup with Toasted Coconut Streusel
3h 40min
Hazelnut Bavarian
6 godz. 25 min
Tarte au Citron Reconstructed
50min
Pizza Marinara
1 Std. 35 Min