Urządzenia i Akcesoria
Mango Chutney
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
1000 g
Składniki
-
Piment1 TL
-
Ingwer, getrocknet, gemahlen½ TL
-
Muskat, gerieben½ TL
-
Zimt, gemahlen¼ TL
-
Nelkenpulver¼ TL
-
Zucker250 g
-
Ingwer, frisch geschält, in Scheiben (2 mm)20 g
-
Knoblauchzehe1
-
rote Chilischote, frisch halbiert, entkernt1
-
Zwiebeln geviertelt80 g
-
brauner Zucker150 g
-
Weißweinessig100 g
-
Salz¼ TL
-
Sultaninen100 g
-
Mango, reif in Würfeln (1 cm)350 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1000 g
Białko
9 g
Kalorie
9540 kJ /
2280 kcal
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
555 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Die Aromen Indiens
72 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Mango-Chutney
1 godz.
Orientalisches Zwiebel-Chutney
6 godz. 30 min
Wild-Terrine
1 godz.
Birnen-Chutney
50 min
Gelbe Currypaste
20 min
Zwetschgen-Chutney
50 min
Feigen-Chutney
40 min
Lachs mit Pak Choi und Ponzusauce
13 godz. 30 min
Rote Thai-Curry-Paste
15 min
Erdbeer-Mango-Chutney
2 godz. 30 min
Portwein-Zwiebel-Relish
50 min
Rhabarber-Chutney
1 godz. 30 min