Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g Ingwer, frisch in dünnen, in Scheiben (2 mm)
- 2 Knoblauchzehen
- 1 TL Salz
- 50 g Ghee (siehe Tipp)
- 1 Zwiebel, halbiert
- ¼ TL Kurkuma, gemahlen
- ½ TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- ½ TL Koriander, gemahlen
- ½ TL Garam Masala (siehe Tipp)
- 2 TL Paprika edelsüß
- 1 TL Zucker
- 10 g Tomatenmark
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 125 g Wasser
-
½
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Hühnerbrühe - 50 g Sahne
- 25 g Mandeln, gemahlen
- 500 g Chicken-Tikka (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1755 kJ / 420 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tikka-Paste
1 Std.
Butter Chicken
50min
Chicken Tikka
3 Std. 30 Min
Ghee
20 Min
Garam-Masala-Hähnchen
50min
Chicken Korma
45min
Lamm Keema mit Erbsen
1 Std.
Chicken Jalfrezi
1 Std.
Chicken Saag
50min
Rindfleisch-Curry mit Kokos-Roti (Kuruma Iraichchi)
2h 10min
Kofta Curry
1 Std. 10 Min
Hähnchen Tikka Masala
1 Std.