Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Nüsse, ganz, gemischt, geröstet und gesalzen (z.B. von Seeberger)
- 5 - 6 Stängel Minze, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- 75 g Datteln, entsteint, halbiert
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 - 2 Knoblauchzehen
- 30 g Olivenöl
- 20 g Harissapaste
- 10 g Paprika-Tomatenmark (z.B. von Hengstenberg)
- 400 g Möhren, in Stücken (3 cm)
- 130 g rote Linsen
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 3 Prisen Salz
- 1000 g Wasser, kochend heiß
- 20 g Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1841 kJ / 439 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote-Linsen-Gemüse-Suppe
35min
Rote-Linsen-Suppe
40min
Kichererbsensuppe
9h 30min
Marokkanische Kichererbsensuppe
55 min
Möhrensuppe mit Ingwer
50min
Indische Linsensuppe
45min
Süßkartoffel-Möhren-Suppe
50min
Cremige rote Linsensuppe
45min
Rote Linsensuppe
40min
Linsen-Kokos-Suppe
30min
Rote Linsen-Kürbissuppe
35min
Möhren-Kichererbsen-Suppe
45min