Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Blattspinat, frisch
- 40 g natives Olivenöl
- 60 g Sultaninen
- 60 g Pinienkerne
- ½ TL Salz
- 100 g Roquefort, in Stücken
-
1
Packung Filoteig (250 g), z. B. von Tante Fanny
lub 1 Packung Brickteig - 50 g Butter, geschmolzen, zum Bestreichen
- 1 Ei, verquirlt
-
1
EL Sesam (opcjonalnie)
lub 1 EL Mohn (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 494 kJ / 118 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 0.85 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spinat-Frischkäse-Schnecke
50min
Ziegenkäserollen mit Chilisauce
1 Std. 10 Min
Knusprige Spargelröllchen mit Asia-Sauce
1小时
Knusper-Garnelen mit Mangodip
20 Min
Paprika-Ricotta-Quiche
2 Std.
Gegrillte Portobello-Pilze
40min
Fladenbrot mit Ziegenkäse und karamellisierten Zwiebeln
1h 20min
Steinpilz-Tartelettes mit Fontina und Kerbel-Crème-fraîche-Dip
1小时
Lasagne Caprese
1小时
Patatas Bravas mit Chorizo
1小时 15 分钟
Auberginen-Dip
50min
Tortilla mit Oliven-Tapenade
35min