![Chicken Saag Chicken Saag](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F137ED97-9D52-4374-BFF6-3F2662480040/Derivates/9EE98EFE-2F20-4A86-8180-333252DA3E6E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 TL Korianderkörner
- 1 geh. TL Kreuzkümmelsamen
- 1 TL Bockshornkleesamen
- 700 g Blattspinat, frisch
- 30 g Pflanzenöl
- 20 g Ingwer, frisch, geschält, in Scheiben (2 mm)
- 100 g Zwiebeln, geviertelt
- 3 Knoblauchzehen
- 1 rote Chilischote, frisch, halbiert, entkernt (opcjonalnie)
- 1 TL Garam Masala (siehe Tipp)
- 1 TL Kurkuma, gemahlen
- 50 g Eiertomaten, halbiert
- 10 g Koriander, abgezupft
- 150 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l) - 1 TL Salz
- 700 g Hähnchenbrust, in Würfeln (3 cm)
- 150 g Naturjoghurt
- 30 g Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1150 kJ / 275 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 9 g