Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Hähnchenbrust, in Würfeln (2-3 cm)
- 100 g Tikka-Paste (siehe Tipp)
- 40 g Ghee (siehe Tipp)
- 150 g Zwiebeln, geviertelt
- 20 g Ingwer, frisch, geschält, in Scheiben (2 mm)
- 10 g Koriander, frisch, abgezupft
- 3 Knoblauchzehen
- 2 grüne Chilischoten, frisch, halbiert, nach Wunsch entkernt
- 1 TL Salz
- 2 TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- 2 TL Koriander, gemahlen
- ½ TL Kurkuma, gemahlen
- 100 g Wasser
- 70 g Tomatenmark
- 500 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2642 kJ / 632 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 44 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tikka-Paste
1h
Chicken Tikka
3h 30min
Ghee
20 min
Chicken Korma
45 min
Chicken Saag
50 min
Hähnchen-Cashew-Curry
40 min
Meatballs Tikka Masala
50 min
Rindfleisch-Curry mit Kokos-Roti (Kuruma Iraichchi)
2 godz. 10 min
Butter-Hähnchen mit Knoblauch-Naan
1 godz. 30 min
Chicken Tikka Masala
45 min
Hähnchen Tikka Masala
1h
Slow Cooking Beef Madras
3h