Wersje kompatybilne
Haselnuss-Baiser-Torte mit Bananen-Karamell-Füllung
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Haselnuss-Baiser
- Sonnenblumenöl zum Einfetten
- 250 g Zucker
- 150 g Haselnüsse
- 6 Eiweiß
- 1 EL Weißweinessig
Füllung
- 75 g Karamell-Hartbonbons (z.B. Werthers)
- 1 Banane (ca. 120 g)
- 100 g Sahne
Topping und Fertigstellung
- 150 g Zartbitter-Schokolade (50% Kakao)
- 80 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 35 g Haselnüsse, blanchiert, geröstet
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1461 kJ / 349 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Haselnusstorte
3h 15min
Schokoladenkeks-Torte mit Erdnussbutterfüllung
1h 15min
Tropische Orangentorte
2h 40min
Holunder-Joghurtcreme-Torte
7h 15min
Kloster-Cremetorte
12h
Orangen-Schokoladen-Torte
3h 40min
Latte-Macchiato-Torte
5h 30min
Cappuccinotorte
2h
Schachbrett-Torte
5h 10min
Mandel-Vanille-Torte
2h
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4h
Kokostorte
7h 30min