Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Milch
- 120 g Zucker
- 1 Prise Salz
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 480 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 20 g Kakao
- 2 Eier
- 150 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Pflaumen, halbiert, entsteint
- 40 g Schwarzer Johannisbeersaft
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2099 kJ / 501 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grießschnitten mit Mohnzucker
2h
Ofenschlupfer
1 godz. 5 min
Gebackene Holunderblüten
1h 30min
Zwetschgen-Datschi
2h 30 min
Milchrahmstrudel
1h 30min
Birnen-Topfenstrudel mit Vanillesauce
2h
Kirschenmichel mit Vanillesauce
40min
Rohrnudeln
1h 50 min
Gedrehter Hefezopf
2h
Strudelgrundteig
45min
Buchteln mit Pflaumenkompott
1h 45min
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2h