Urządzenia i Akcesoria
Pesto Tear and Share Christmas Tree Bread
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 portions
Składniki
Dough
-
milk250 g
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing60 g
-
strong white bread flour plus extra for dusting500 g
-
30 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast (12 g)3 tsp
-
medium egg1
-
caster sugar1 tsp
-
salt1 tsp
Spinach Pesto
-
Parmesan cheese diced (2 cm)40 g
-
garlic cloves2
-
fresh baby spinach40 g
-
fresh basil leaves20 g
-
walnuts20 g
-
extra virgin olive oil70 g
-
salt (opcjonalnie)½ tsp
Assembly
-
medium egg beaten1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
268.8 mg
Białko
9 g
Kalorie
1235.4 kJ /
295.3 kcal
Tłuszcz
14.2 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
32.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Quick Flatbreads
20 min
Anchovy Breadcrumbs
5 min
Butter Board with Spinach Pesto
15 min
Portuguese Bread (Pão de água)
3 godz. 30 min
Non-alcoholic Christmas Punch
10 min
Spiced Nuts with Cranberries
30 min
Sweet Breakfast Bread
1 godz. 30 min
Parmesan Shortbreads with Fennel and Chilli
1 godz. 25 min
Whipped Feta and Mascarpone with Chilli Sesame Honey
40 min
Christmas Tree Pull-apart Bread
2 godz. 20 min
Cheese Straws
30 min
Estonian Kringle (Estonia)
1 godz. 40 min