Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g potatoes, peeled, cut in pieces
- 15 g olive oil
- 120 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
-
1 ½
chicken stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
lub 1 ½ tsp chicken stock paste, homemade - 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 600 g water
- 520 - 550 g chicken thighs, skinless, cut in pieces
- 200 g carrots, cut in strips (1 cm x 5 cm)
- 200 g parsnips, cut in strips (1 cm x 5 cm)
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1806 kJ / 432 kcal
- Białko
- 40.5 g
- Węglowodany
- 31.6 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
Alternatywne przepisy
Cottage Pie
1h 10 min
Lamb and Green Bean Casserole
1h 10 min
Brodet (Fish stew)
1h 15 min
Beef Bourguignon
1h 30min
Minted Lamb Casserole with Steamed Vegetables
55 min
Lamb Stew
50 min
Cottage pie
1h 15 min
Bolognese Sauce
1h 15 min
Beef Stew with Ghoulish Mashed Potato Ghosts
1h 30min
Chicken Cacciatore
50 min
Moroccan Beef Stew with Couscous
40 min
Beef and Tomato Stew
1h 25 min