Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g potatoes, peeled, cut in pieces
- 15 g olive oil
- 120 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
-
1 ½
chicken stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
lub 1 ½ tsp chicken stock paste, homemade - 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 600 g water
- 520 - 550 g chicken thighs, skinless, cut in pieces
- 200 g carrots, cut in strips (1 cm x 5 cm)
- 200 g parsnips, cut in strips (1 cm x 5 cm)
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1806 kJ / 432 kcal
- Białko
- 40.5 g
- Węglowodany
- 31.6 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
Alternatywne przepisy
Chicken Noodle Soup
25min
Tomato and Basil Chicken Stew
35 Min
Chicken Noodle Soup
25min
Cottage Pie
1 Std. 10 Min
Lamb Stew
50 Min
Chicken and Vegetable Soup
1 Std. 30 Min
Chicken Cacciatore
50 Min
Beef and Ale Stew
2 Std. 20 Min
Caldeirada (Fish Stew)
45 Min
Minted Lamb Casserole with Steamed Vegetables
55min
Bolognese Sauce
1 Std. 15 Min
Spring Chicken Casserole
1 Std. 30 Min