Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de queso cheddar
- 1000 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 400 g de pechuga de pollo sin piel en 3-4 trozos
- 300 g de cebolla en cuartos
-
300
g de tomate maduro pelado, en cuartos
lub 300 g de tomate troceado en conserva (escurrido) - 50 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de orégano seco
- 1 cucharadita de tomillo seco
- 1 pastilla de caldo desmenuzada
- 2 cucharaditas de azúcar
- ½ cucharadita de canela molida
- 16 tortillas de trigo pequeñas (aprox. Ø15 cm)
- 150 - 200 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 16 unidades
- Kalorie
- 13108 kJ / 3136 kcal
- Białko
- 155.1 g
- Węglowodany
- 199.3 g
- Tłuszcz
- 190.8 g
- Błonnik
- 32.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosca de quesadillas de pollo chipotle
1h
Pollo almendrado con salsa de limón (HESTAN CUE)
30min
Pizza estilo Chicago
1h 5min
Patatas fritas con beicon y queso (bacon cheese fries) y salsa ranchera
30min
Patatas "de luxe"
30min
Chili chorizo dog - EEUU
2h 50min
Sándwich cubano
1h
Molletes de solomillo ibérico, queso camembert y pimientos
2 godz. 20 min
Flamenquines cordobeses con compota de tomate
1h
Torre de tacos
45min
Pañuelos carbonara
35min
Crujientes de pollo almendrado con salsa ranchera
30min