Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 克 油
- 10 克 薑 ,切絲
- 60 克 金滑菇 ,去根部,切段(約4公分)
- 350 克 絲瓜 ,去皮去籽,切條(寬約1.5公分)
- 1 茶匙 鹽
- ¼ 茶匙 糖
- ½ 茶匙 米酒
- 1 大匙 水
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 238.3 kJ / 57 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Błonnik
- 1.3 g